Skype

del.icio.usdiggRedditYahooMyWebFurl

rating: +1+x

Εισαγωγή

115184203926_tn.jpg

Το Skype είναι ένα πρόγραμμα-υπηρεσία μέσω του οποίου προσφέρεται η δυνατότητα τηλεφωνίας μέσω Internet (Voice Over IP), παρακάπτοντας τις κλασσικές γραμμές και το σημαντικότερο, χρεώσεις του ΟΤΕ. Φανταστείτε κάτι σαν το ΜSN Messenger αλλά με πολύ περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Skype μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τις δωρεάν, για τις οποίες δεν χρειάζεται να πλήρώσετε απολύτως τίποτα και παρόλα αυτά είναι πολύ χρήσημες και ενδιαφέρουσες και τις extra οι οποίες απευθύνονται στους ποιο απαιτητικούς και για τις οποίες χρειάζεται ένα χρηματικό αντίτιμο το οποίο όμως στην ουσία σας γλυτώνει από πολύ περισσότερα χρήματα. Όλα αυτά όμως θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Θα ξεκινήσουμε εξηγώντας βήμα προς βήμα πως θα αποκτήσετε και θα βάλετε σε λειτουργεία το Skype. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Skype και κατεβάστε την νεότερη έκδοση του προγράμματος η οποία αυτη την στιγμή είναι η 2.5. Ξεκινώντας την εγκατάσταση το πρόγραμμα θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα καινουριο λογαριασμό με τον οποίο θα είσται γνωστοί στο δίκτυο skype. Συμπληρώστε το όνομα σας, το όνομα με το οποίο θα εμφανιζεστε στο skype, ένα password και το email σας. Προσοχή το email σας να είναι πραγματικό καθώς θα σας αποσταλεί σε αυτό μια στοιχειοσειρά η οποία χρειαζεται για να επικυρώσετε τον λογαριασμό σας. Σε αυτο το σημείο επισης θα πρεπει να ρυθμισετε το firewall-router σας να επιτρεπει την απροσκοπτη επικοινωνία του skype με το internet. Aφου τελειώσετε με την διαδικασία εγκαταστασης και δημιουργίας λογαριασμού, το skype είναι ετοιμο για χρήση. Παρακάτω θα περιγράψω μερικές από τις λειτουργίες του.

Δωρεάν υπηρεσίες

skypeoffer1.jpgΜε το skype μπορείτε να πραγματοποιήτε φωνητικές και video κλήσεις προς άλλους χρήστες skype εντελώς δωρεάν, ξέροντας μόνο το χαρακτηρηστικό skype ονομα τους. Μπορείτε να προσθέσετε επαφές οπως ακριβώς στον MSN Mesenger και μπορείτε να ψάξετε για νέες επαφές χρησημοποιόντας είτε το πραγματικό όνομα είτε το email αυτού που ψάχνετε. Εκτός από τις φωνητικές συνδιαλέξεις με τις επαφές σας μπορείτε ακόμα να κανετε chat μαζί τους και να τους στείλετε κάποιο αρχείο. Θα μου πείτε τώρα, “καλά, όλα αυτά τα κανει και ο Μessenger, γιατι να αλλάξω σε κάτι άλλο?”. Πολύ απλά γιατί το skype εκτός του ότι υποστηριζει στις δωρεαν υπηρεσίες του ΚΑΙ τηλεδιασκέψεις (ομαδικές δηλαδή φωνητικές συνομιλίες), παρέχει και ένα σωρό extra υπηρεσίες που μολονότι απαίτουν την πληρωμή καποιου χρηματικού ποσού από μέρους σας στην ουσία σας γλυτώνουν από πολύ περισσότερα χρήματα. Τις υπηρεσίες αυτές θα αναλύσουμε παρακάτω.

skypeprog.jpg

Extra υπηρεσίες

Όπως είπαμε παραπάνω μπορείτε να καλέσετε άλλους χρήστες skype και να συνομιλήσετε μαζί τους εντελώς δωρεάν. Το skype όμως δεν σταματά εδώ. Σας δίνει την δυνατότητα να καλέσετε σε όποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σε όλο τον κόσμο και να χρεωθήτε για την συνομιλία όσο θα χρεωνόσασταν αν κανατε από το τηλεφωνο σας μια αστική κλήση. Ετσι η χρέωση για οποιαδήποτε κλήση σε σταθερό στην Ελλάδα είναι 0,017€/λεπτό, διεθνεις κλησεις 0,048€/λεπτό, κλησεις προς κινητα 0,18€/λεπτό, ενώ μπορείτε να στέλνετε και SMS με χρεωση 0,096€ το μήνυμα. Οπως βλέπετε οι χρεώσεις είναι πολύ χαμηλές και στην ουσία σας εξοικονομούν ενα αξοσέβαστο ποσό χρημάτων σε σχεση με αυτα που θα πληρώνατε χρησημοποιόντας το σταθερό σας τηλέφωνο.

Η πληρωμή γινετε πολύ απλά. Πατώντας το link “Απόκτηση μονάδων Skype” που υπαρχει μεσα στο πρόγραμμα βαζετε στον λογαριασμο skype σας 10€ επιλέγοντας τρόπο πληρωμής (πιστωτική κάρτα, paypal, money bookers). Καθώς κάνετε κλήσεις θα αφαιρείτε από αυτο το ποσο το ανάλογο αντίτιμο, ενώ σε εμφανές σημείο πανω στο πρόγραμμα εμφανίζετε πάντα το υπόλοιπο των χρημάτων σας. Επισης σε κάθε κλήση που κάνετε εμφανίζετε η χρέωση ανά λεπτο έτσι ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Επιπροσθετα μπορείτε να δείτε κάνοντας login στο account σας στην ιστοσελίδα του skype, αναλυτικό ιστορικό των κλησεων σας και των χρεώσεων που εχουν γίνει.

Το skype όμως δεν σταματά εδώ. Για ακόμα ποιο απαιτητικούς προσφέρει και άλλες υπηρεσίες. Μπορείτε πληρώνοντας 10€ / 3 μήνες ή 30€ / 1 χρόνο να αποκτήσετε τον δικό σας τηλεφωνικό αριθμό skype στον οποίο θα μπορούν να σας καλούν από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλεφωνο. Επισης υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης τηλεφωνητή ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές USB τηλεφωνικές συσκευές για όσους θέλουν να μιλάνε κρατώντας μια συμβατική συσκευή και όχι με μικρόφωνα και ακουστικά.

Οπως βλέπετε το Skype αντικαθιστά πλήρως τον MSN Messenger στην βασική του δωρεάν μορφή ενώ παράλληλα προσφέρει και μια πολύ οικονομική λύση στο προβλημα των τηλεφωνικών χρεώσεων. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα μέλη μας.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.